Työsteen Kick off 23.11.2015


Yhteisöllisyyttä ja mielekästä toimintaa Myllypurossa

Myllypurossa käynnistyi maanantaina 23.11.  kaksivuotinen hanke, jossa työtä vailla olevat yhdessä ikäihmisten kanssa kehittävät mielekästä toimintaa ja hyvää arkea asuinympäristöön.

Työtä vailla olevat ja ikäihmiset ovat itse kehittäjiä, jotka ideoivat, suunnittelevat ja toteuttavat erilaisia itseään kiinnostavia, toimintakykyä ja hyvinvointia edistäviä toimintoja. Esimerkiksi nämä voivat olla vapaaehtoistoimintaa, tapahtumia ja tempauksia.

Taustalla on TYÖSTE-hanke eli Työelämän ulkopuolella olevien työllistämisvalmiuksien ja työllistämisedellytysten edistäminen siltaustoiminnan avulla.

TYÖSTE-hankkeen aloitustyöpaja oli menestys. Kutsu oli kuultu ja Helykodin sali täyttyi myllypurolaisista.
tyoste4

Metropolian hankevastaavat Elisa Mäkinen ja Tuula Mikkola kertoivat ensin hankkeen taustasta ja tavoitteista. Yhdessä tekemällä opitaan vahvistamaan työelämävalmiuksia ja työllistymisedellytyksiä.

Työpajassa ja paneelissa osallistujat pohtivat, millainen on hyvä Myllypuro vuonna 2025 ja mitä konkreettisia toimenpiteitä sekä yhteistyökumppaneita tarvitaan vision saavuttamiseen.
tyoste7

Aloitustyöpajassa iloittiin myös Metropolian tulevan Myllypuron kampuksen mukanaan tuomista hyödyistä alueelle. Palvelut paranevat, alue pysyy elinvoimaisena, liikenneyhteydet ovat sujuvia.

Elisa Mäkinen viitoitti tulevien työpajojen toimintaa. Kehittäjäkumppanit itse valitsevat käytäntöön vietävät kokeiltavat asiat ja osallistuvat niiden toteuttamiseen. Yksin ei tarvitse tehdä, vaikka itse teemme, Mäkinen evästi. Hankeverkosto tukee ja mahdollistaa. Mukana auttamassa ja tukemassa on myös joukko Metropolian opiskelijoita ja opettajia.

Kehitämme – valitsemme – kokeilemme – kehitämme. Ja yhdessä onnistumme, Elisa Mäkinen vakuutti.

TYÖSTE-hanke tapahtuu työpajoissa. Työpajat käynnistyvät tammikuussa 2016 ja toteutuvat joka kuukausi.

Ensimmäinen työpaja on keskiviikkona 20.1.2016, klo 13 – 15.30, Yläkiventie 7.

Metropolian lisäksi TYÖSTE-hankkeessa ovat mukana Herttoniemen seurakunta, Itä-Helsingin Lähimmäistyö Hely ry sekä Digital Living International Oy.

Lisätietoja

Elisa Mäkinen
yliopettaja
p. 040 357 3687

Tuula Mikkola
yliopettaja
p. 040 057 8279

etunimi.sukunimi@metropolia.fi

Kuvat Ilse Skog